Mochica Alpacas

Verkoop Hengsten

Bij de aanschaf van hengsten is in eerste instantie belangrijk om te weten waarvoor wil je hengsten wilt gaan houden. Als je 2 of 3 alpaca's wilt voor de hobby kun je waarschijnlijk het beste hengsten of ruintjes kopen deze zijn over het algemeen goedkoper dan merries.

Je kunt een ruintje kopen of een intacte hengst. Alle hengsten hebben een eigen karakter, de een is erg lief van karakter en zal nooit vechten maar er zijn ook echte macho hengsten. Castreren kan helpen als je een hengst hebt die continue wil vechten maar het geeft geen garantie. Als je 2 jonge hengstjes koopt kan het zijn dat ze goed met elkaar overweg kunnen maar dit geeft geen garantie voor de toekomst. Als een jong hengstje door zijn puberteit heen is kan hij heel erg veranderen dus het zou kunnen dat 2 jonge hengstjes die goed met elkaar overweg kunnen maar na verloop van tijd uit elkaar groeien.

 

Veel alpaca fokkers zeggen dat hengsten niet goed bij elkaar kunnen, echter bij ons is geen een hengst gecastreerd en ze staan allemaal bij elkaar in de wei en dat gaat goed. Het is maar net wat ze gewend zijn.