Verkoop Hengsten

Bij de aanschaf van hengsten is in eerste instantie belangrijk om te weten waarvoor wil je hengsten wilt gaan houden. Als je 2 of 3 alpaca's wilt voor de hobby kun je waarschijnlijk het beste hengsten of ruintjes kopen, deze zijn over het algemeen goedkoper dan merries. Wil je een dekhengst voor je merrie(s) let dan goed op de bloedlijnen en de wolresultaten. Van al onze hengsten en merries laten we heel regelmatig de wol analyseren door Art of Fibre in Ierland. Hierdoor weten we wat we in huis hebben en waar er nog ruimte is voor verbetering.

 

Je kunt een ruintje kopen of een intacte hengst. Alle hengsten hebben een eigen karakter, de een is erg lief van karakter en zal nooit vechten maar er zijn ook echte macho hengsten. Castreren kan helpen als je een hengst hebt die continue wil vechten maar het geeft geen garantie. Als je 2 jonge hengstjes koopt kan het zijn dat ze goed met elkaar overweg kunnen maar dit geeft geen garantie voor de toekomst. Als een jong hengstje door zijn puberteit heen is kan hij heel erg veranderen dus het zou kunnen dat 2 jonge hengstjes die goed met elkaar overweg kunnen na verloop van tijd uit elkaar groeien.

 

Sommige alpaca fokkers zeggen dat hengsten niet goed bij elkaar kunnen, echter bij ons is niet één hengst gecastreerd en ze staan allemaal bij elkaar in de wei en dat gaat goed, kom zelf maar kijken. Onze hengsten staan al vanaf 9 maanden in een hengstengroep, de hengsten zijn bij ons heel goed gesocialiseerd.