Op dit moment hebben we diverse merries, hengsten en ruinen te koop. Bewezen hengsten, jonge hengsten in wit en faune. Jonge en bewezen merries in wit en faune. Diverse bloedlijnen uit Engeland (Arunvale Marquez) Australië, (Benleigh Talisman, Shanbrooke Destinction en Purrumbete Brigantine).

 

Wij fokken vooral op gezondheid, de bouw en de micron en krimp in de wol. Regelmatig kopen wij nieuw bloed aan om onze kudde steeds te blijven verbeteren. Wij zien graag in onze alpaca's dat ze de micron ook tot latere leeftijd vasthouden. Onze dekhengsten hebben dan ook op 9 en 10 jarige leeftijd nog steeds een micron van 21. Enkele van onze merries waarmee we de basis van onze kudde hebben opgebouwd zijn AZVD gekeurd en hadden scores van 91 tot 95 punten.

 

Kom gerust, vrijblijvend, een bezoek brengen op onze boerderij als u geïnteresseerd bent om alpaca's te kopen.

Wij hebben sinds 2009 ervaring met het verzorgen,fokken en trainen van alpaca’s.

 

Uit onze kudde hebben we nu een aantal ruinen, jonge hengsten, ervaren dekhengsten en merries te koop in verschillende leeftijden, prijzen en kwaliteit.

 

Jonge/onervaren hengsten hebben de potentie om een dekhengst te worden maar hebben nog geen ervaring. Een hengst kan dekken vanaf hij 2 tot 3 jaar oud is.

 

Ervaren dekhengsten, deze hengsten hebben al nakomelingen gekregen en zijn geschikt om mee te fokken.

 

Ruinen zijn gecastreerde hengsten en zijn niet geschikt om mee te fokken. Ruinen zijn bijvoorbeeld geschikt voor een kinderboerderij of voor iemand die alleen een paar alpaca’s wil houden. Ruinen zijn over het algemeen veel rustiger en zachtaardiger dan hengsten.

 

Merries hebben we in verschillende leeftijden en kleuren.

 

Wij kunnen ook een groep samenstellen naar uw wensen.